
Ο πιο συχνός πονοκέφαλος των καταστημάτων είναι η Αποτελεσματική Τοποθέτηση των προϊόντων, τόσο στο Εσωτερικό του καταστήματος, όσο και στην Βιτρίνα!
Μπορεί να διαθέτετε το καλύτερο προϊόν, έναν μεγάλο χώρο προβολής και καλό φωτισμό, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα ανάδειξης των προϊόντων σας, να μην διεγείρει το οπτικό ενδιαφέρον και την αγοραστική διάθεση του καταναλωτή.
Υπάρχουν μυστικά Τοποθέτησης Προϊόντων που προσελκύουν τους πελάτες; Φυσικά και Υπάρχουν!
Πώς Εξασφαλίζουμε ότι η Διακόσμηση βιτρίνας και η Τοποθέτηση Εμπορευμάτων έχουν γίνει με Σωστό και επικερδή τρόπο;
Αντίθετα την συνήθη πρακτική των περισσότερων καταστημάτων, ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξουμε τα προϊόντα και να επιτύχουμε υψηλές πωλήσεις είναι η Επιλεκτική Τοποθέτηση Προϊόντων στην Βιτρίνα.
Αναλόγως του είδους των προϊόντων, ο στόχος είναι να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον χωρίς να είμαστε φλύαροι. Ο μεγάλος αριθμός προϊόντων φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή δημιουργεί σύγχυση, δεν βοηθάει τον καταναλωτή να εστιάσει στα υπό έκθεση προϊόντα και δεν επικοινωνεί σωστά την εικόνα της επιχείρησης.
Επιλέξτε προσεκτικά τον αριθμό των προϊόντων σας κατά την Τοποθέτηση Προϊόντων στη Βιτρίνα και ακόμη καλύτερα, επιλέξτε ένα ενδεικτικό είδος των συλλογών σας.
Με τον τρόπο αυτό, ενημερώνετε τους πελάτες σας για τα είδη και την ποικιλία που διαθέτετε, χωρίς να τους κουράσετε οπτικά.
Το ανθρώπινο μάτι αναζητά την συμμετρία. Στην περίπτωση της βιτρίνας εφαρμόζουμε την χρυσή τεχνική της ισομερούς τοποθέτησης προϊόντων μέσα σε ένα νοητό κάδρο.
Πρακτικά η βιτρίνα δεν θα πρέπει να είναι ανά περιοχές υπερφορτωμένη ή κενή. Αν θα μπορούσαμε να χωρίσουμε με ένα νοητό σταυρό το κάδρο της Τοποθέτησης Προϊόντων στην Βιτρίνα, θα πρέπει το καθένα από τα τέσσερα μικρότερα κάδρα που δημιουργούνται να ισορροπεί.
Το κάθε κάδρο πρέπει να φέρει περίπου τον ίδιο αριθμό στοιχείων, αθροίζοντας τα προϊόντα, τον συμπληρωματικό διακοσμητικό εξοπλισμό, αλλά και τα κενά μέρη.
Μην αμελήσετε τα κενά, καθώς είναι απαραίτητα για να τονίζονται τα εμπορεύματα της βιτρίνας, ισορροπώντας τα επιμέρους κάδρα!
Ένα από τα κύρια στοιχεία της Επιστήμης της Οπτικής Επικοινωνίας και της ανατομίας του ανθρώπινου ματιού είναι η ομαδοποίηση στοιχείων στο περιβάλλον.
Ο διερχόμενος υποψήφιος πελάτης είναι ένας θεατής της βιτρίνας που πάντα υποσυνείδητα ‘’ψάχνει’’ μια σύνδεση ανάμεσα στα στοιχεία της βιτρίνας!
Η ομαδοποίηση στην Τοποθέτηση των Προϊόντων Βιτρίνας γίνεται με βάση το πιο δυνατό κοινό χαρακτηριστικό, πχ το χρώμα, την χρήση, το είδος, δημιουργώντας οικογένειες ή ‘’γκρουπάρισμα’’ εμπορευμάτων.
Αυτή η τεχνική συνίσταται κυρίως για τα καταστήματα που έχουν πολλά είδη, ειδικά σε μικρό μέγεθος που βοηθά να αποκτήσουν όγκο και υπόσταση στο οπτικό πεδίο του διερχόμενου πελάτη.
Μία επιτυχής τεχνική στην Τοποθέτηση Προϊόντων στην βιτρίνα Καταστήματος Λιανικής είναι η επανάληψη ενός προϊόντος ή ενός διακοσμητικού στοιχείου.
Εναλλακτικά τοποθετούμε προϊόντα της ίδιας συλλογής, σε διαφορετικό μέγεθος ή ιδίου μεγέθους αλλά διαφορετικού χρώματος. Η επανάληψη επίσης, μπορεί να εμφανιστεί στην κατασκευή βιτρίνας ως μοτίβο, γεωμετρικό σχήμα, διακοσμητικό pattern ή λεκτικό.
Η εστίαση της προσοχής στο αντικείμενο που επαναλαμβάνεται λειτουργεί ως μαγνήτης για τον διερχόμενο πελάτη, που κατορθώνει να συγκεντρωθεί σε αυτό και κρατήσει στην μνήμη του την παρουσίαση των προϊόντων στην βιτρίνα.
Τολμήστε να συνδυάσετε την τεχνική της επανάληψης, με την τεχνική της ομαδοποίησης! Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!
Συνοψίζοντας, σας προτρέπουμε να Ιεραρχήσετε τα προϊόντα που θέλετε να προβάλετε και να Δοκιμάστε τα παραπάνω Μυστικά Τοποθέτησης Προϊόντων με επιμέλεια για την Εποχιακή Βιτρίνα. Επιμεληθείτε την Τοποθέτηση των προϊόντων σας για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον των πελατών σας και μετατρέψετε το αγορά!