5 σωστά βήματα για την τέλεια βιτρίνα ρούχων

Η βιομηχανία της μόδας είναι μια γρήγορη και απαιτητική αγορά που αλλάζει κάθε έξι μήνες!

Μπορεί τα εξαιρετικά είδη ένδυσης στο κατάστημα ρούχων και η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών σας να έχουν δημιουργήσει ένα πιστό πελατολόγιο, όμως ΔΕΝ είναι αυτά τα στοιχεία που θα κάνουν τους πελάτες  να μπουν ενθουσιασμένοι στο κατάστημά σας!

Η βιτρίνα του καταστήματος, τα γραφικά και το branding σας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, γι’ αυτό θα πρέπει να κάνετε τα σωστά βήματα για να επικοινωνήσετε με επιτυχία τα υπό πώληση είδη ένδυσης για να προσελκύσετε την προσοχή των παλιών αλλά και των υποψήφιων πελατών σας.

Ποιες Τεχνικές εφαρμόζουμε για την Κατασκευή Βιτρίνας Καταστήματος  για να προσελκύσουμε την Προσοχή του Πελάτη και να Διατηρήσουμε την Εικόνα της Μάρκας ή της Επωνυμίας μας;

1. Μία Βιτρίνα Ρούχων είναι μία Διήγηση, μία Ιστορία Βασισμένη σε ένα Θέμα

Ζούμε στην εποχή του storytelling, της οθόνης και της μεγιστοποίησης της δύναμης της εικόνας και του βίντεο!

Οι ιστορίεςείναι πολύ πιο αποτελεσματικές στο να έλκουν και να κρατούν την προσοχή των ανθρώπων.  Με άλλα λόγια, οι ιστορίες…μας μαγνητίζουν!

Χρησιμοποιήστε την βιτρίνα καταστήματος ρούχων για να πείτε μία ιστορία και όχι απλά για να εκθέσετε τα είδη ένδυσης. Το concept της βιτρίνας ρούχων θα έπρεπε να λέει μία ιστορία που να ενδιαφέρει τους αγοραστές και να τους ενθαρρύνει να έρθουν μέσα και να γνωρίσουν την ποικιλία, τα υφάσματα και τα αξεσουάρ.

Η διήγηση της βιτρίνας ρούχων μπορεί και να υπερβαίνει την εμφάνιση των προϊόντων σας!

Αυτό δεν υποβαθμίζει τα ρούχα, αντιθέτως τα κάνει εξαιρετικά εντυπωσιακά.

2. H βιτρίνα είναι σαν τον έρωτα με την πρώτη ματιά!

Η παρουσίαση των προϊόντων ένδυσης στην βιτρίνα θα πρέπει να προσφέρει μόνο μια ματιά, να δίνει μία γεύση σε αυτό που προσφέρετε και να μην αποκαλύπτει τα πάντα από τον εξωτερικό χώρου του καταστήματος ένδυσης.

Η βιτρίνα ρούχων θα πρέπει να είναι ένας έρωτας με την …πρώτη ματιά, που μαγεύει τον πελάτη να μπει στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, αλλά δεν αποκαλύπτει τα πάντα αμέσως!

 Η συσσώρευση σε μία βιτρίνα είναιαπό τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούν να κάνουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Το να γεμίσετε τους χώρους προβολής θα αμβλύνει την επίδραση που θα είχαν τα καλύτερα εμπορεύματα για τους περαστικούς, θα τα κάνει να φαίνονται φθηνά και απλά… θα αγνοήσουν το κατάστημά σας.

Κρατήστε την σύνθεση βιτρίνας καθαρή και αποφύγετε να συμπεριλάβετε πάρα πολλά προϊόντα ένδυσης σε αυτό, καθώς μία γεμάτη βιτρίνα μπορεί να υποτιμήσει το εμπορικό σήμα και τα εμπορεύματά σας.

3. Focus, focus, focus

H βιτρίνα καταστήματος ρούχων είναι ένας τρόπος επικοινωνίας ανάμεσα στους πελάτες και την επωνυμία ή την μάρκα σας. Η χρωματική φλυαρία και η υπερ-πληροφορία όμως  κουράζουν και τους δημιουργούν σύγχυση.

Σας συστήνουμε να δημιουργήσετε ένα εστιακό σημείο ενδιαφέροντος, παρουσιάζοντας ένα προϊόν κλειδί ή ένα primeκομμάτι των συλλογών ένδυσης που πωλείτε. Αυτό θα λειτουργήσει ως αφορμή για τους πελάτες σας να εξερευνήσουν τις πλούσιες συλλογές ρούχων στο εσωτερικό του καταστήματος.

Η βιτρίνα καταστήματος ρούχων πρέπει να είναι λιτή αλλά και πρωτότυπη.
Στόχος είναι να επιστήσετε την προσοχή των πελατών με μία εκπληκτική κεντρικήσύνθεση που μετατρέπει στους πελάτες σας να επικεντρωθούν στο κατάστημά σας με την πρώτη ματιά.

4. Η βιτρίνα είναι σαν μία γυναίκα που δεν ξεχνά να περιποιείται τον εαυτό της!

Η σύνθεση μίας αποδοτικής οικονομικά βιτρίνας στην λιανική πώληση είναι τόσο τέχνη όσο και επιστήμη.Χρειάζεται να συνδυαστεί η αισθητική, με την οπτική επικοινωνία και τηνστρατηγική τοποθέτηση προϊόντων, προκειμένου να ξεχωρίσει η επιχείρηση από το ανταγωνισμό.

Η βιτρίνα καταστήματος ειδών ένδυσης  δεν θα πρέπει να είναι ποτέ στάσιμη, αντιθέτως θαπρέπει να ανανεώνεται 1 φορά το μήνα,να είναι ενημερωμένη, καθαρή και σωστά φωτισμένη.

Θεωρήστε την βιτρίνα σαν μία γυναίκα που δεν ξεχνά να περιποιείται τον εαυτό της!

Κατά τις πολυάσχολες εποχές και εορταστικές περιόδους συνιστούμε να φρεσκάρετε την βιτρίνα σχεδόν κάθε εβδομάδα. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας φαίνεται αρκετά κουραστικό.

Η αποτελεσματικότητα μίας βιτρίνας , όμως, συνδέεται άμεσα  με την εποχή( link με το άρθρο θερινή βιτρίνα), τον καιρό, τις προωθητικές ενέργειες κτλ. Η ίδια, κουρασμένη εμφάνιση τελικά αγνοείται, αλλά μια διαρκώς μεταβαλλόμενη βιτρίνα θα κρατήσει την προσοχή των πελατών που θα κορυφωθεί όταν είναι έτοιμοι να αγοράσουν.

5. Φανταστείτε την βιτρίνα σας σαν μία σκηνή θεάτρου!

Μια βιτρίνα ρούχων χωρίς φωτισμό περνά απαρατήρητη και αδιάφορη! Οι άνθρωποι αγαπούν τα φώτα, ελκύονται και κατευθύνονται από αυτά, ενώ τα υφάσματα και οι υφές αναδεικνύονται περισσότερο με τον κατάλληλο φωτισμό.

Αρχικά βεβαιωθείτε ότι όλα τα φωτιστικά και οι λάμπες στην βιτρίνα σας λειτουργούν σωστά και αποκαταστήστε άμεσα ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν θέλουμε μια βιτρίνα ρούχων σκοτεινή, ούτε μια βιτρίνα ημι-φωτισμένη.

Φροντίστε να φωτίσετε σωστά το κεντρικό κομμάτι της συλλογής, ένα αξεσουάρ, ένα premium ρούχο στην βιτρίνα αλλά μην αμελήσετε και το γενικό φωτισμό. Καταργήστε τα σκιερά μέρη στην βιτρίνας μας και αποφύγετε τα κοντραστ φωτεινότητας.

Συμπέρασμα/σύνοψη

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, συμπεραίνουμε ότι η Προβολή των Προϊόντων Ένδυσης σε μία βιτρίνα καταστήματος δεν είναι απλά μία παρουσίαση ρούχων αλλά μία Στοχευμένη Τοποθέτηση προϊόντων με αφηγηματικό τρόπο που λειτουργεί ελκυστικά για να εξασφαλίσει την είσοδο στο κατάστημά σας!

Μην χάσετε την ευκαιρία να εφαρμόσετε τα 5 σωστά βήματα για την τέλεια βιτρίνα ρούχων, ώστε να ενημερώσετε το κοινό για τα εμπορεύματά σας και να προσελκύσετε τον ενδιαφέρον των υποψηφίων πελατών σας.