Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση βιτρίνας

Είμαστε πλέον πολύ κοντά στα Χριστούγεννα, την πιο γιορτινή εποχή του χρόνου και ήρθε η ώρα να οργανώσουμε την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βιτρίνας!

Οι επίδοξοι πελάτες περιμένουν με ανυπομονησία την λαμπερή γιορτή για να κάνουν τις βόλτες τους, ανεξάρτητα αν θα ψωνίσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα ή θα περιμένουν τις εκπτώσεις!

Όλοι όμως θα βγουν για να απολαύσουν το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης και των καταστημάτων!

Όχι αδίκως, επομένως, ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός βιτρίνας απασχολεί τους επαγγελματίες, αφού οι προσδοκίες των πελατών είναι μεγάλες, ενώ οι Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες ετοιμάζονται αρκετά νωρίτερα και παραμένουν στημένες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα!

Πώς θα πετύχουμε, όμως, την τέλεια Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Βιτρίνας ώστε να εντυπωσιάσουμε τους περαστικούς και να μαγνητίσουμε τους πελάτες μας προς στο εσωτερικό του καταστήματος;

1.Τα Χριστούγεννα θέλουν …φως και αντιθέσεις!

Η Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα πρέπει να λάμπει κυριολεκτικά!

Ο φωτισμός βιτρίνας πρέπει να συνδυάζει τον έμμεσο και άμεσο φωτισμό, ώστε το σύνολο να αποδίδει ένα ζεστό αποτέλεσμα που να αναδεικνύει τα εμπορεύματα.

Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές πηγές φωτισμού ακόμη και συνδυαστικά, δηλαδή τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια με τα φωτιστικά της βιτρίνας σας, ή ακόμη και να προσθέσετε για να δώσετε περισσότερο ένταση.

Ανάλογα με το θέμα σας, επιλέξτε να φωτίσετε γωνιές στην διακόσμηση βιτρίνας, σε πρώτο ή δεύτερο πλάνο, ώστε να διεγείρετε ανάλογα το οπτικό ενδιαφέρον.

Στην περίπτωση που επιδιώκουμε και κάποιες σκιερές ζώνες στο χώρο της βιτρίνας, φροντίστε να είναι πιο έντονες, ώστε να γίνεται κοντράστ. Με τον τρόπο αυτό αυξάνουμε το οπτικό ενδιαφέρον του επισκέπτη και δημιουργούμε ζωηρές αντιθέσεις.

Δίνουμε λοιπόν τη δέουσα σημασία στον φωτισμό βιτρίνας, ώστε να φωτίσουμε σωστά το θέμα μας. Αφιερώστε χρόνο, επιλέξτε σωστά το φωτισμό της και κάντε την να λάμψει!

2. Εφαρμόστε Χρωματικούς συνδυασμούς που αναδεικνύουν τα προϊόντα

Αρχικά θα ήταν καλό, πριν ξεκινήσετε με τον στολισμό σας, να έχετε ήδη επιλέξει τον χρωματικό σας συνδυασμό, δηλαδή το βασικό σας ζευγάρι χρωμάτων. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε το χρωματικό «μπέρδεμα» και θα εστιάσετε σε ένα αρμονικό οπτικό σύνολο.

Είναι πολύ πιθανό να διαμορφώσετε την τελική χρωματική εικόνα της βιτρίνας σας, βάσει των προϊόντων σας ή να δημιουργήσετε μια δική σας χρωματική πρόταση, συμπληρωματική των εμπορευμάτων σας. Σίγουρα κάποια χρώματα είναι ιδιαιτέρως αγαπητά στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό βιτρίνας, όπως το λευκό-κόκκινο-πράσινο, το χρυσό, το ασημί, τα οποία είναι πλέον διαχρονικά.

Σημαντικό ρόλο στην κατασκευή βιτρίνας κατέχουν επίσης τα αυτοκόλλητα βιτρίνας και τα διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία πλαισιώνουν το θέμα μας. Φροντίζουμε το χρώμα τους να ανήκει ή να δένει αρμονικά με το ζευγάρι χρωμάτων που έχουμε επιλέξει ήδη, για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Τα Χριστούγεννα, τα χρώματα έχουν ένα βασικό ρόλο στη βιτρίνα και είτε bold, είτε σε πιο γλυκές, παστέλ αποχρώσεις μας συνθέτουν την τελική εικόνα. Ανάλογα με τη διάθεση που θέλουμε να προβάλλουμε, επιλέγουμε και την αντίστοιχη χρωματική παλέτα και ξεκινάμε!

3.Πείτε μια ιστορία που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Η βιτρίνα καταστήματος, ειδικά τα Χριστούγεννα, επιβάλλει… μια δόση μαγείας! Διηγηθείτε μία ιστορία που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα αποτυπωθεί στο μυαλό του επίδοξου αγοραστή των προϊόντων σας, ώστε να έχει συγκρατήσει την εικόνα της επιχείρησής σας.

Η σωστή βιτρίνα πρέπει να λέει μια ιστορία, δηλαδή να παρουσιάζει ένα σκηνικό, βάσει μιας θεματικής, στο οποίο να συμμετέχουν και να προβάλλονται τα προϊόντα μας.

Βασικός άξονας της δημιουργίας και διακόσμησης της βιτρίνας, αποτελεί η φαντασία σε συνδυασμό με την καλή εκτέλεση.

Διαλέγουμε ένα θέμα που να ταιριάζει με την εποχή και το εμπόρευμα μας, επιλέγουμε τα υλικά κατασκευής του σκηνικού μας και φροντίζουμε να έχουμε επαρκή φωτισμό. Η σύνθεσή μας πρέπει να περιγράφει την ιστορία που θέλουμε να πούμε, αλλά και να μην παραγκωνίζει το προϊόν μας.

Η δημιουργία του σκηνικού της Χριστουγεννιάτικης βιτρίνας, απαιτεί μια καλή προετοιμασία, καθώς έχουμε ανάγκη από υλικά, μικρές ή μεγαλύτερες κατασκευές και την βασική ιδέα και …καλό προγραμματισμό!

Μία άριστη ευκαιρία για προβολή!

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βιτρίνας αποτελεί για το κατάστημα λιανικής μία άριστη ευκαιρία να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός των επίδοξων πελατών! Γι αυτό και η χριστουγεννιάτική βιτρίνα καταστήματος πρέπει να είναι εντυπωσιακή!

Φροντίστε η χριστουγεννιάτικη βιτρίνα σας να μεταφέρει συναισθήματα αισιοδοξίας, εφαρμόζοντας όμορφα χρώματα, ζεστά υλικά και προπάντων μια ωραία θεματική που να αφηγείται μια ιστορία …και υποδεχθείτε τους πελάτες σας !

Η Ευαγγελία Παπαδημητρίου είναι Ιδρύτρια, Chief Architect & Interior Designer του αρχιτεκτονικού γραφείου ΙNTERARKITEKTS και HOSTCOMPASS, με πολυετή πείρα στην Διαμόρφωση, Ανακαίνιση και Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων με έμφαση στην Σύνθεση Εταιρικής Ταυτότητας επιχειρήσεων, συνδυάζοντας με επιχειρηματικό τρόπο την εργονομία με το design.