Διαχωριστικά Εξωτερικού Χώρου : 3 Design κατασκευές εξωτερικής διακόσμησης που αντέχουν στον καιρό

Θέλετε να καθορίσετε τα όρια και να διαφοροποιηθείτε ανάμεσα στο δικό σας υπαίθριο καθιστικό και στον γειτονικό επαγγελματικό χώρο ;

Θέλετε να δημιουργήσετε χωρίσματα εξωτερικού χώρου στον κήπο ή σκίαστρα που παίζουν με το φως και την σκιά χωρίς να χτίσετε συμπαγείς τοίχους;

Συγκεντρώσαμε 3 Κατασκευές σε ένα σύντομο αφιέρωμα στα Διαχωριστικά εξωτερικού χώρου που αντέχουν στις Καιρικές Συνθήκες , που αντέχουν στις καιρικές συνθήκες αλλά προσφέρουν μία ιδιαίτερη Διακοσμητική Άποψη!

 

Πώς να Διαλέξω το Κατάλληλο Διαχωριστικό Εξωτερικού Χώρου;

Τα διαχωριστικά, οι see-through κατασκευές, οι custom διάτρητες εφαρμογές  έχουν αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια!

Η επιτυχία τους βασίζεται στο ότι με ελαφριές κατασκευές μπορούμε να καθορίσουμε τις λειτουργικές ζώνες ενός χώρου, χωρίς να δημιουργούν αποπνικτικά, συμπαγή χωρίσματα.

Αν αντιμετωπίσουμε την αντοχή στην υγρασία, την οξείδωση, την αλμύρα της θάλασσας , τον ισχυρό ήλιο, κάνοντας την σωστή επιλογή υλικού, μπορούμε  να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα!

Γιατί; Γιατί, όχι μόνο λύνουμε το λειτουργικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση αλλά εξασφαλίζουμε και ένα κομψό αποτέλεσμα, που προβάλλει την αισθητική άποψη της επιχείρησης και επομένως… την ίδια την επιχείρηση!

Διαβάστε  παρακάτω τις 3 εφαρμογές εξωτερικής διακόσμησης για διαχωριστικά εξωτερικού χώρου, κατασκευασμένα από μέταλλο, πλαστικό, ξύλο και ύφασμα.

διαχωριστικά εσωτερικού χώρου σχέδια με κοπές laser

1. Σχέδια με κοπές laser σε μεταλλικά ή πλαστικά υλικά

Η εφαρμογή μεταλλικών διάτρητων πανέλων ή πανέλων pvc αποτελεί την πιο αγαπητή διακοσμητική λύση που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε!

Σας προτείνω να τα εφαρμόσετε για να διαχωρίσετε την κοινόχρηστη πρασιά σε μικρότερες διαμορφώσεις, για να σχηματίσετε ένα πιο prive χώρο, ή για να ντύσετε ένα άσχημο τοίχο μας αποθήκης, ως επένδυση μία πόρτας, ή ως περίφραξη.

Τα 2 βασικά πλεονεκτήματά τους για μία επιχείρηση :

Α. Είναι ότι η ειδική χάραξη μπορεί να προσαρμοστεί στην αισθητική της επιχείρησής σας, εφαρμόζοντας το λογότυπο ή κάποιο μοτίβο που σας χαρακτηρίζει, δημιουργώντας ένα σήμα κατατεθέν, ένα στοιχείο που αναγνωρίζεται εύκολα και μένει στην μνήμη των πελατών.

Β. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε οριζόντιο επίπεδο, π.χ. ως πέργκολα, δημιουργώντας μοναδικές εντυπώσεις με το φως και την σκιά, ενοποιώντας την αισθητική που θέλουμε να επικοινωνήσουμε!

ξύλινες κατασκευές διαχωριστικά εξωτερικού χώρου

2. Κατασκευές με Ξύλινες Πλέξεις και Δοκίδες

Η χρήση του ξύλου ως ξύλινα πλέγματα, rattan και καφασωτά διαχωριστικά είναι μία μοντέρνα και λιτή λύση που σας την συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν πρόκειται να αναδείξετε το στοιχείο του φύσης  στην επιχείρησή σας ή να εφαρμόσετε την καλοκαιρινή διακόσμηση για την επιχείρησή σας.

Αποτελούν μία εύχρηστη επιλογή, καθώς μπορούν να εφαρμοστούν τόσο για το φιλτράρισμα των γειτονικών βλεμμάτων αλλά και για την σκίαση εξωτερικού χώρου.

Η πυκνότητα των ξύλινων δοκίδων είναι αυτή που θα καθορίσει τον βαθμό ιδιωτικότητας ανάμεσα από την πλέξη, το σχέδιο που θέλετε να συνθέσετε, όσο και την απόδοση της σκίασης στο υπαίθριο καθιστικό.

Προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε την συντήρηση των ξύλινων δοκίδων, σας συστήνω να εφαρμόσετε συνθετική ξυλεία τύπου wpc σε διάφορα χρώματα.

Αν συνδυαστούν με χαμηλές πεζούλες, με χτιστά τοιχάκια, με χτιστούς καναπέδες, ή στηθαία με επένδυση τσιμεντοκονίας με κλιμακούμενα ύψη,  μπορούν να δημιουργήσουν ένα μαγικό περιβάλλοντα χώρο!

διαχωριστικά εσωτερικού χώρου με ύφασμα

3. Aέρινες Υφασμάτινες Εφαρμογές με Μεγάλη Ευελιξία

Η εφαρμογή outdoor υφασμάτων ως διαχωριστικά εξωτερικού χώρου είναι η πιο άυλη, αέρινη λύση που θα μπορούσατε να εφαρμόσετε!

Σας συστήνω να χρησιμοποιήσετε πιστοποιημένα υφάσματα εξωτερικού χώρου, που αντέχουν στον έντονο ήλιο, τον ισχυρό αέρα και την υγρασία, για να δημιουργήσετε εναλλακτικά και ευέλικτα χωρίσματα.

Επιλέγουμε κυρίως ουδέτερους, ανοιχτόχρωμους κωδικούς, για να αποφύγουμε τον σταδιακό αποχρωματισμό τους, δημιουργώντας κουρτίνες και καραβόπανα, εξωτερικού χώρου που λειτουργούν σαν φίλτρα.

Αναρτούμε τις κουρτίνες ή τα πανιά εξωτερικού χώρου από την οροφή ή την πέργκολα με ανοιξείδωτα εξαρτήματα, ενώ φροντίζουμε να εξοπλίσουμε την κατασκευή μας με βαρίδια κουρτίνας ώστε να παραμένουν στοιβαρές.

Εναλλακτικά, τοποθετούμε αυτοσχέδια αμπράζ για να δώσουμε την δυνατότητα στους επισκέπτες να τις χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, τελείως ελεύθερες ή υπό τύπου αυλαία.

Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι αποτελούν πλενόμενο υλικό, που μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί και δημιουργεί μία ρομαντική ή lounge ατμόσφαιρα,με πολλές δυνατότητες σκίασης.

Επιλέξτε την λύση που σας ταιριάζει και διαμορφώστε τους εξωτερικούς χώρους της επιχείρησης με πρακτικό και design τρόπο! Χαρίστε στους πελάτες σας ένα μαγικό εξωτερικό χώρο που ξεχωρίζει!

Η Ευαγγελία Παπαδημητρίου είναι Ιδρύτρια, Chief Architect & Interior Designer του αρχιτεκτονικού γραφείου ΙNTERARKITEKTS και HOSTCOMPASS, με πολυετή πείρα στην Διαμόρφωση, Ανακαίνιση και Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων με έμφαση στην Σύνθεση Εταιρικής Ταυτότητας επιχειρήσεων, συνδυάζοντας με επιχειρηματικό τρόπο την εργονομία με το design.