Kαλοκαιρινή Διακόσμηση Καφέ, Μπαρ, beach bar : 2+1 πρακτικές και γρήγορες εφαρμογές μετά το lockdown!

Το άνοιγμα των χώρων εστίασης για το καλοκαίρι 2021 μετά το lockdown είναι γεγονός!

Συγκεντρώσαμε 2+1 εφαρμογές καλοκαιρινής διακόσμησης που μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα με στόχο να αναβαθμίσετε την αισθητική του καφέ, του μπαρ ή του beach bar σας για το καλοκαίρι του 2021, χωρίς περιττά έξοδα και μεγάλες παρεμβάσεις!

1. Δημιουργούμε σημεία ενδιαφέροντος

Η πρώτη εφαρμογή καλοκαιρινής διακόσμησης περιλαμβάνει την σύνθεση ιδιαίτερων σημείων ενδιαφέροντος, δηλαδή περιοχές, ειδικά διαμορφωμένα μικροπεριβάλλοντα διακόσμησης μέσα στον ευρύτερο χώρο εστίασης.

Αρχικά φαίνονται να διαφοροποιούνται από την συνολική επίπλωση, όμως στην ουσία εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς τους καταφέρνουν να κερδίζουν τα βλέμματα!

Αυτό θα μπορούσε να είναι μία υπαίθρια τραπεζαρία με ένα συνδυασμό διαφορετικών καθισμάτων και φωτιστικά που την αναδεικνύουν,  ένα καθιστικό με διαφορετική επίπλωση από τον υπόλοιπο μαγαζί, ή ένα κιόσκι με φρέσκους χυμούς ή ένα lounge καθιστικό στην παραλία.

Εναλλακτικά, σας προτείνω να διαμορφώσετε μία εντυπωσιακή είσοδο, μία ελκυστική υποδοχή, κατάλληλα επενδυμένη με καλοκαιρινά διακοσμητικά είδη ή ένα σημείο με ένα θετικό, αστείο, καλοκαιρινό μήνυμα.

Τι καταφέρνουμε : Με αυτό τον τρόπο προσελκύουμε το ενδιαφέρον των πελατών μας, που σταματούν για να δουν τις πρωτότυπες δημιουργίες καλοκαιρινής διακόσμησης, να φωτογραφήσουν και να φωτογραφηθούν και να προβάλλουν τον καλοκαιρινό χώρο εστίασης μέσω των social media!

2. Εφαρμόζουμε ευέλικτες μικροσυνθέσεις + μοτίβα

Χωρίς να αλλάξουμε την υπάρχουσα επίπλωση, σας προτείνω να προσθέσετε επιλεγμένα στοιχεία επίπλωσης και καλοκαιρινής διακόσμησης που μπορούμε να τα επανασυνθέσουμε μέσα στον χώρο του καφέ, του bar και του beach bar.

Αυτά είναι βοηθητικά τραπεζάκια, καθίσματα, διαχωριστικά, διακοσμητικά είδη, ψηλά βάζα ή χαλιά που πρωταγωνιστούν στην καλοκαιρινή διακόσμηση χώρων εστίασης!

Εναλλακτικά, σας προτείνω να επιλέξετε ένα υλικό ή ένα μοτίβο και το εφαρμόσετε σε επανάληψη σε εφαρμογές εσωτερικής διακόσμησης, ώστε να δώσει ένα διακοσμητικό ρυθμό μέσα στον χώρο και εντυπωθεί στην μνήμη των πελατών μας.

Αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μαξιλάρια, σε σουπλά, στις ποδιές του προσωπικού,  ως καπέλο φωτιστικών, ως ταπετσαρία τοίχου.

Θα μπορούσε να κυριαρχήσει μέσα στον χώρο εστίασης ως φωτιστικό ή στην επίπλωση, σχηματίζοντας ένα επαναλαμβανόμενο σύμβολο καλοκαιρινής διακόσμησης.

Εφαρμόζοντας μία σύνθεση μικροεπίπλων και αντικειμένων διακόσμησης σε εναλλακτικές θέσεις, δημιουργείται μία φρεσκάδα και ενθουσιάζει τους πελάτες που ξαναανακαλύπτουν ένα διαφοροποιημένο επαγγελματικό χώρο κάθε φορά που επισκέπτονται το μαγαζί εστίασης.

3. Παίζουμε με τις αντιθέσεις των χρωμάτων, το φως και την σκίαση

Η χρήση των αντιθέσεων είναι μία πετυχημένη πρακτική για να μαγνητίσουμε το οπτικό ενδιαφέρον των πελατών για το κατάστημά μας.

Η αντίθεση μπορεί να είναι χρωματική, αντίθεση υλικών, ή ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι ή την σκιά, δηλαδή ανάμεσα σε φωτισμένες και υποφωτισμένες ζώνες.

Χωρίς να αλλάξετε όλη την διαρρύθμιση του μαγαζιού, σας προτείνω να επιλέξετε έναν μεγάλο τοίχο σε εμφανές σημείο μέσα στο café, στο bar, στο beach bar ή στο εστιατόριο, ή την μπάρα του μπαρ και να αναδείξετε αυτά τα στοιχεία, εφαρμόζοντας καλοκαιρινά υλικά, χρώματα ή ιδιαίτερο φωτισμό.

Επιπλέον μπορείτε να εφαρμόσετε μία σύνθεση από πλεχτές ομπρέλες, τεντόπανα ή δίχτυ, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο σκηνικό σκίασης, με κινητό εξοπλισμό στην ουσία, δημιουργώντας άυλα παιχνίδια με το φως και την σκιά.

Με αυτή την εφαρμογή μπορούμε να πετύχουμε ένα παιχνίδι εντυπώσεων που αλλάζει μέσα στην εξέλιξη της ημέρας λόγω του διαφορετικού φυσικού φωτισμού και να δημιουργήσουμε γρήγορα μία καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!

Η νέα εποχή στην εστίαση έχει ξεκινήσει  και …επιβάλλει όχι μόνο να διαμορφώσετε κομψά τους χώρους σας αλλά και να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό!   

Η σύνθεση μίας μοναδικής ατμόσφαιρας είναι η Λύση για να εξασφαλίσετε Περισσότερους Πελάτες για το Καλοκαίρι 2021!

 

Η Ευαγγελία Παπαδημητρίου είναι Ιδρύτρια, Chief Architect & Interior Designer του αρχιτεκτονικού γραφείου ΙNTERARKITEKTS και HOSTCOMPASS, με πολυετή πείρα στην Διαμόρφωση, Ανακαίνιση και Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων με έμφαση στην Σύνθεση Εταιρικής Ταυτότητας επιχειρήσεων, συνδυάζοντας με επιχειρηματικό τρόπο την εργονομία με το design.