3 Προτάσεις Χρωμάτων για την Φθινοπωρινή Διακόσμηση Επαγγελματικού Χώρου 2020

Φθινόπωρο 2020. Καθώς οι πελάτες/ καταναλωτές αναζητούν την αλλαγή διάθεσης και την ανανέωση της ψυχολογίας τους μέσα από τους χώρους που επισκέπτονται, χρησιμοποιούμε την δυναμική της Ψυχολογίας των Χρωμάτων για το Φθινόπωρο 2020 για να ανανεώσουμε την εικόνα του επαγγελματικού χώρου μας!

Εφαρμόζουμε στοχευμένες προτάσεις χρωμάτων για την Φθινοπωρινή Διακόσμηση επαγγελματικού χώρου που θα δείξουν στους πελάτες σας …ότι η επιχείρηση ακολουθεί την εποχή και δεν μένει στάσιμη!

Η ανανέωση της εσωτερικής Διακόσμησης του Επαγγελματικού χώρου, με βάση τις χρωματικές παλέτες του Φθινοπώρου θα δημιουργήσει συναισθήματα, να ενεργοποιήσει την κατανάλωση, ενώ ταυτόχρονα θα επικοινωνήσει ξανά την φιλοσοφία και την εταιρική κουλτούρα της επιχείρησης.

Δείτε παρακάτω ποιες παλέτες χρωμάτων επιλέξαμε για την εσωτερική διακόσμηση Φθινοπώρου επαγγελματικού χώρου και διαβάστε σε ποιες επιχειρήσεις ταιριάζουν και πού εφαρμόζονται!

1. Εμπνευστείτε από τα Χρώματα της Φύσης και Επικοινωνήστε Ηρεμία και Πολυτέλεια

Η πρώτη χρωματική παλέτα περιλαμβάνει γήινους τόνους  σε συνδυασμό τις διαβαθμίσεις του γκρι , ενώ το πράσινο και το κάραμελ, υποστηρίζουν σε ρόλο accent colors για να δώσουμε ένταση και έμφαση! Τα ουδέτερα  χρώματα θα δημιουργήσουν αρχικά την κατάλληλη βάση για την Φθινοπωρινή Διακόσμηση, επάνω στην οποία κατόπιν θα στηθεί το παιχνίδι των χρωματικών αντιθέσεων του πράσινου και του θερμού κάραμελ.

Σε ποιες επιχειρήσεις ταιριάζει :

Η συγκεκριμένη χρωματική παλέτα ταιριάζει κυρίως σε χώρους κατανάλωσης φαγητού (slow food), σε καταστήματα εστίασης ξένης κουζίνας και στην βιτρίνα καταστήματος λιανικής ειδών σπιτιού

Επικοινωνεί ηρεμία, ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ δημιουργεί μία διάθεση να παραμείνουμε περισσότερο μέσα στον χώρο. Το φιλόξενο περιβάλλον που εκφράζει αρμόζει σε επαγγελματικούς χώρους που παίζουν με τις έννοιες της οικειότητας,  του σπιτικού, ενώ εκπέμπει ηρεμία, κομψότητα και μία δόση…πολυτέλειας!

Πώς να το εφαρμόσω:
Αρχικά, εφαρμόζουμε τα γήινα και γκρι χρώματα σε εσωτερικούς τοίχους και οροφές.

Κατόπιν αναδεικνύουμε τις  διακοσμητικές γωνιές, εσοχές, ιδιαίτερους χώρους εντός του καταστήματος, εφαρμόζοντας πιο σκούρες αποχρώσεις της βασικής παλέτας που έχουμε επιλέξει.

Εισάγουμε την χρωματική αίσθηση του πράσινου και του κάραμελ στις ταπετσαρίες επίπλων, στα διακοσμητικά είδη, ενώ παίζουμε με τις υφές των υλικών και τα εμπριμέ patterns των υφασμάτων στα διακοσμητικά μαξιλάρια και τα ριχτάρια για να αποδώσουμε ένταση μέσα από τις χρωματικές αντιθέσεις!

2. Δημιουργήστε μία Ουδέτερη βάση και αποκτήστε Γρήγορη Κατανάλωση και Pop Αισθητική

Η δεύτερη χρωματική παλέτα περιλαμβάνει τους ουδέτερους τόνους των γκρι και λευκού σε συνδυασμό με την αντίθεση του χλωμού πράσινου, ροζ και κόκκινου coral. Η neutral βάση των γκρι αποχρώσεων εμπλουτίζεται αρμονικά από την αντίθεση των άλλων χρωμάτων, χωρίς να δημιουργεί χρωματικές εξάρσεις!

Σε ποιες επιχειρήσεις ταιριάζει :

Η συγκεκριμένη χρωματική παλέτα εφαρμόζεται με επιτυχία στην Φθινοπωρινή διακόσμηση εσωτερικών χώρων με νεανικό κοινό, με pop αισθητική που φιλοξενούν γρήγορη κατανάλωση ή υπηρεσίες και προϊόντα τεχνολογίας και gadget.

Ο χρωματικός συνδυασμός που προτείνουμε εφαρμόζεται επίσης σε design-ful επαγγελματικούς χώρους που θέλουν να κάνουν εντύπωση και σε χώρους υποδοχής με σύντομη παραμονή.

Η δεύτερη φθινοπωρινή παλέτα αρμόζει περισσότερο σε επαγγελματικούς χώρους που θέλουν να αναδείξουν το υπό πώληση εμπόρευμα, παρά να μεταφέρουν μία ιδιαίτερη αίσθηση ατμόσφαιρας, όπως καταστήματα λιανικής με αξεσουάρ, καθώς εκφράζει την απαραίτητη ουδετερότητα για να αναδειχθούν τα υπό έκθεση προϊόντα.

Η παρουσία του θερμού red coral εισάγει την αίσθηση του Φθινοπώρου 2020, αποδίδοντας ένα θερμό χρωματικό touch, κάνοντας πιο φιλόξενη την Διακόσμηση του επαγγελματικού χώρου.

Πώς να το εφαρμόσω:

Επιλέγουμε αρχικά τις gradient αποχρώσεις του γκρι. Οι σκούρες αποχρώσεις τοποθετούνται στο δάπεδο, στο κάτω μέρος των τοίχων, σε χαλιά και σε υφάσματα επίπλωσης. Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις τοποθετούνται σε οροφές ή σε πάγκους εξυπηρέτησης.

Το χλωμό πράσινο, το θερμό κόκκινο red coral καθώς και οι τόνοι του ροζ εισάγονται ως χρωματική πινελιά σε διακοσμητικές λεπτομέρειες ή ως υφάσματα επίπλωσης και αντικείμενα διακόσμησης για να ζεστάνουν τον χώρο.

Επιλέξτε εναλλακτικά, την μίξη των παραπάνω χρωμάτων σε ένα διακοσμητικό πάγκο, ή μία επένδυση τοίχου σε απομίμηση μωσαϊκού, προκειμένου να εισάγεται ένα στοιχείο προσοχής στην διακόσμηση επαγγελματικού χώρου.

3. Φρέσκιες Αντιθέσεις που εκφράζουν Ευεξία, Περιποίηση και ατμόσφαιρα Fast Food

Η τρίτη πρόταση χρωμάτων για την Φθινοπωρινή Διακόσμηση 2020 περιλαμβάνει μία δροσερή αντίθεση των ουδέτερων γκρι, σε παιχνίδι με το μαύρο και το λευκό, με τους τόνους του πράσινου και του χρυσού κίτρινου. Η παρουσία του πράσινου εισάγει τις έννοιες του ΄΄φυσικού΄΄, ΄΄υγιεινού΄΄, ενώ χαρίζει εξίσου τον δυναμισμό του, εμπλουτισμένο από την χροιά του φωτεινού κίτρινου.

Σε ποιες επιχειρήσεις ταιριάζει :

Η τρίτη φθινοπωρινή παλέτα αρμόζει περισσότερο σε χώρους συμβουλευτικής, σε χώρους ευεξίας και περιποίησης, ιατρεία και καταστήματα πώλησης ειδών υγιεινής διατροφής. Η συγκεκριμένη χρωματική εφαρμογή εφαρμόζεται με επιτυχία επίσης σε χώρους εστίασης που επιδιώκουν μικρή διάρκεια παραμονής στο χώρο τους ή street food.  

Πώς να το εφαρμόσω:

Συνθέτουμε αρχικά την ουδέτερη βάση αποτελούμενη από ένα δημιουργικό χρωματικό συνδυασμό των γκρι, μαύρου και λευκού.

Εφαρμόζουμε τους τόνους του πράσινου σε εσοχές τοίχων, σε τοίχους στο χώρο αναμονής ή σε έναν τοίχο που ενδέχεται να κοιτά συνέχεια ο πελάτης ενόσω εξυπηρετείται. Κατόπιν διακοσμούμε με χρυσές κίτρινες λεπτομέρειες αυτό το χρωματικό υπόβαθρο.

Εισάγουμε την επίπλωση εσωτερικού χώρου, χρησιμοποιώντας σε mix n’ match λογική, υφάσματα επίπλωσης εσωτερικού χώρου σε πράσινο και κίτρινο.

Τέλος, ολοκληρώνουμε την χρωματική παλέτα, τοποθετώντας αυτοκόλλητα, σουβέρ, σουπλά, διακοσμητικά αντικείμενα σε  gold αποχρώσεις.

 

Θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά το ενδιαφέρον των πελατών σας και να ανανεώσετε την εσωτερική ατμόσφαιρα του επαγγελματικού χώρου σας;
Εμπνευστείτε από την αλλαγή της εποχής και εφαρμόστε τις παραπάνω 3 προτάσεις Χρωμάτων εσωτερικών χώρων, βασισμένες στην Ψυχολογία των Χρωμάτων για την Φθινοπωρινή Διακόσμηση επαγγελματικού χώρου!

 

Ευαγγελία Παπαδημητρίου

Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer

Η Ευαγγελία Παπαδημητρίου είναι Ιδρύτρια, Chief Architect & Interior Designer του αρχιτεκτονικού γραφείου ΙNTERARKITEKTS και HOSTCOMPASS, με πολυετή πείρα στην Διαμόρφωση, Ανακαίνιση και Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων με έμφαση στην Σύνθεση Εταιρικής Ταυτότητας επιχειρήσεων, συνδυάζοντας με επιχειρηματικό τρόπο την εργονομία με το design.