Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Καταστήματος : Το Λάθος που μειώνει τις πωλήσεις!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο εμπορική περίοδος του χρόνου!

 Όχι άδικα, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και οι χριστουγεννιάτικες βιτρίνες των καταστημάτων εμφανίζονται νωρίς, καθώς το εορταστικό κλίμα ξεκινά αρχές Νοέμβρη και συντηρείται μέχρι αρχές Ιανουαρίου!

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση θα πρέπει να φέρει πελάτες στο κατάστημά σας και να τους οδηγεί μεθοδευμένα προς την αγορά των προϊόντων. Όμως πολλές φορές οι πελάτες μπαίνουν το κατάστημα, κοιτούν την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αλλά δεν αγοράζουν ή φεύγουν σαστισμένοι!

Ποιο είναι το Λάθος της Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης Καταστήματος που Απομακρύνει τους πελάτες και Μειώνει τις πωλήσεις;

Η υπερβολή των Χριστουγέννων "πνίγει" τα προϊόντα!

Στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση καταστήματος συμμετέχουν στολίδια, υφάσματα, φωτιστικά, διακοσμητικά είδη, ακόμα και η μουσική!

Το λάθος είναι ότι θέλοντας να εφαρμόσουμε έναν εορταστικό διάκοσμο, επιτρέπουμε τελικά στην υπερβολή και στην φλυαρία των Χριστουγέννων να πνίξουν τον εσωτερικό χώρο και ξεχνούμε να προβάλλουμε σωστά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησης.

Οι πελάτες μας επισκέπτονται το κατάστημα, εισπράττουν την γιορτινή ατμόσφαιρα, παθαίνουν υποσυνείδητα μία σύγχυση και κατευθύνονται προς την έξοδο, λέγοντας πώς απλά έκαναν μία έρευνα αγοράς και θα ξαναγυρίσουν αργότερα.

Στην πράξη, τους τράβηξε στο εσωτερικό του καταστήματος, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βιτρίνας του καταστήματος, όμως όταν μπήκαν στο εσωτερικό, δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν με ευκολία τα προϊόντα και πνίγηκαν από την υπερπληροφόρηση χρωμάτων και αντικειμένων.

Πώς είναι η Εμπορικά Αποδοτική Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση;

Η λύση είναι η εφαρμογή μίας χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με βάση τις αρχές οπτικής επικοινωνίας και του visual merchandising που οδηγεί στην ανάδειξη και πώληση των προϊόντων!

Η εμπορικά αποδοτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βιτρίνας αποτελεί μία σύνθεση στοιχείων με ιεραρχία, storytelling, δηλαδή σκηνογραφία, σημεία φυγής και οπτικά κέντρα.

Κύριος στόχος είναι η δημιουργία οπτικών παγίδων που επικοινωνεί την επιχείρηση αλλά κυρίως αφήνει χώρο για να αναδειχθούν τα υπό-πώληση προϊόντα στο κατάστημα!

Ναι, η σκοπιμότητα της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης επαγγελματικού χώρου είναι να δημιουργήσουμε ένα ζεστό, γιορτινό κλίμα, τόσο για το προσωπικό όσο και τους πελάτες μας, αλλά κυρίως να μαγνητίσουμε τους πελάτες μας να μπουν στο κατάστημα και να τους οδηγήσουμε στην αγορά των προϊόντων.

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση : Συστήστε Ξανά την Επιχείρησή σας!

Εκμεταλλευτείτε την πιο εμπορική γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, για να ξανασυστήσετε την επιχείρησή σας, συνθέτοντας μία πετυχημένη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση καταστήματος!

Δημιουργήστε εικόνες στο μυαλό των πελατών σας με χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης που θα συνδυάσουν με την επιχείρησή μας και οδηγείστε τους στοχευμένα προς την αγορά των προϊόντων σας, προβάλλοντας το εμπόρευμά σας, αφήνοντας τον εσωτερικό χώρο να αναπνεύσει!

*Δείτε και στο κανάλι μας το βίντεο για τις λανθασμένες πρακτικές Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που μειώνουν τις πωλήσεις.

Η Ευαγγελία Παπαδημητρίου είναι Ιδρύτρια, Chief Architect & Interior Designer του αρχιτεκτονικού γραφείου ΙNTERARKITEKTS και HOSTCOMPASS, με πολυετή πείρα στην Διαμόρφωση, Ανακαίνιση και Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων με έμφαση στην Σύνθεση Εταιρικής Ταυτότητας επιχειρήσεων, συνδυάζοντας με επιχειρηματικό τρόπο την εργονομία με το design.