2021 Interior Design Trends : οι Nέες Tάσεις στην Διακόσμηση για την Εστίαση μετά την Πανδημία |Καφέ, Μπαρ, Εστιατόρια|

Καταγράψαμε τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς στον χώρο του design για την εστίαση, με βάση τις νέες συνιστώσες που εισήγαγε η πανδημία, και σας αναλύουμε τα 3 σημαντικότερα Interior Design Trends για τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια για το 2021.νέες τάσεις διακόσμηση εστίαση πανδημία

Ποιες  είναι λοιπόν οι νέες τάσεις διακόσμησης για την εστίαση μετά την πανδημία;

Οι νέες αυτές τάσεις βασίζονται στην ψυχολογία των πελατών, επομένως αν οργανώνετε την ανακαίνιση και διακόσμηση εσωτερικού χώρου της επιχείρησής σας, με στόχο την λειτουργία το Πάσχα και το καλοκαίρι του 2021 είναι απαραίτητο να γνωρίζετε  ποιες είναι και πώς μία επιχείρηση εστίασης, μπορεί να τις ενσωματώσει, ώστε να είναι ευθυγραμμισμένη με την αγορά και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Οι 3 νέες τάσεις για τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια εστίαση, είναι :

  1. Nature Inspired, η διακοσμητική τάση που εμπνέεται από την Φύση
  2. Art n’ Crafts , η διακοσμητική τάση που δίνει έμφαση στο χειροποίητο
  3. Mixed Use, η τάση που ενσωματώνει πολλά διακοσμητικά στυλ μεταξύ τους

Πάμε να δούμε Πώς μία επιχείρηση στον χώρο της εστίασης π.χ. ένα καφέ, ένα ταχυφαγείο, μπαρ ή εστιατόριο, μπορεί να τις αφομοιώσει , ώστε να εκμεταλλευτεί την ψυχολογία των πελατών και να αυξήσει την όρεξη για κατανάλωση!

1. Νature Inspired : Έμφαση στην Οικολογία και στην Υγιεινή Διατροφή.

Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρείται μία στροφή σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει την σύνδεση με την φύση και την υγιεινή διατροφή, λόγω της πανδημίας.

Στο χώρο του design αυτός ο προσανατολισμός, επιβάλλει την χρήση φυσικών υλικών στους εσωτερικούς χώρους, κυρίως του ξύλου, τις καλαμωτές, τα rattan, των φυσικών φυτών, περιορίζοντας τις μεταλλικές επιφάνειες και τα πολυκαρβονικά.

Για να υιοθετήσουμε αυτό το πιο φυσικό στυλ στην διακόσμηση χώρου εστίασης, θα εφαρμόσουμε ταπετσαρίες με floral prints, θα εξασφαλίσουμε έναν ωραίο, ξεκούραστο θερμό, φωτισμό και θα χρησιμοποιήσουμε ακατέργαστα έπιπλα με μαλακά πλεχτά υφάσματα και διακοσμητικά με χειροποίητη υφή που αρμόζουν στο καφέ, στο μπαρ και στο εστιατόριο.

Σε αυτό το πιο eco-friendly διακοσμητικό στυλ θα επιλέξουμε ανοιχτόχρωμους τόνους, με αναφορά στα γήινα χρώματα.

Θα εφαρμόσουμε βιοδιασπόμενα, οικολογικά, και ανακυκλώσιμα, πιστοποιημένα υλικά, με προδιαγραφές εφαρμογής και συντήρησης με anti-bactirial χαρακτήρα, που διευκολύνουν την καθαριότητα και συντήρηση των πάγκων και των επίπλων μέσα στο καφέ και στο εστιατόριο.

Χρήσιμο Business Tip!

 Η νέα αυτή τάση φαίνεται να καθιερώνεται όχι μόνο σε επίπεδο διακόσμησης αλλά έχει επηρεάσει ακόμα και τα μενού, το food styling και τις συσκευασίες των χώρων εστίασης .

 

2. Art n crafts : η μοντέρνα έκδοση του Rustic και Vintage Style

Η δεύτερη τάση που εισάγεται το 2021 είναι η προσοχή στην ποιότητα, στην λεπτομέρεια, στην αυθεντικότητα, στην έμφαση του πώς παρασκευάζονται τα προϊόντα, και πώς φτάνουν με ασφάλεια στον τελικό καταναλωτή.

Για να υιοθετήσουμε αυτό το στυλ, θα εισάγουμε παραδοσιακά, μεταποιημένα έπιπλα, dο-it-youself διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και τα statement pieces, δηλαδή ιδιαίτερα ή υπερμεγέθη κομμάτια που έχουν άποψη και κάνουν έντονη εντύπωση μέσα στον επαγγελματικό χώρο.

Η διακοσμητική αυτή τάση για το 2021 είναι η  μοντέρνα εκδοχή του vintage και του rustic style με κάποια στοιχεία πολυτέλειας.  Εδώ, θα εφαρμόσουμε πατίνες και επιχρίσματα τοίχου, φυσικά υλικά που θα ενισχύσουν την μοναδικότητα του χώρου και θα προσθέσουμε λεπτομέρειες με πολυτελή φινιρίσματα.

Χρήσιμο Business Tip!

 Η νέα αυτή τάση φαίνεται να επηρεάζει ακόμα και τις επιλογές στον εξοπλισμό των εστιατορίων και των καφέ που αναζητούν να προβάλλουν την αυθεντικότητα,  ιδωμένη με μοντέρνο τρόπο, αναβιώνοντας ακόμα και τις παραδοσιακές συνταγές!

3. Mixed Use: η Σύνθεση των Διαφορετικών Μεταξύ τους

Τα νέα δεδομένα της τηλεργασίας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουν εισάγει την ανάγκη για μεγαλύτερους χώρους εστίασης με ευέλικτη διαμόρφωση.

Στο χώρο του design, εξαιτίας των μεγαλύτερων χώρων, θα δούμε μέσα στο 2021, επαγγελματικούς χώρους να φιλοξενούν διάφορες χρήσεις και η εστίαση να συνδυάζεται, με μία έκθεση χειροποίητων ειδών, ή ένα ανθοπωλείο, ή χώρους εργασίας για τους remote workers!

Για να εφαρμόσουμε αυτή την νέα τάση, συνθέτουμε μέσα στον χώρο εστίασης διαφορετικές λειτουργίες αλλά και διακοσμητικά στυλ μεταξύ τους που βοηθούν να αναδειχθεί η κάθε χρήση, με αρμονικό τρόπο.

Για να πετύχουμε την ιδιωτικότητα και την ευελιξία στην χρήση του χώρου εφαρμόζουμε κινητά χωρίσματα, ραφιέρες, έπιπλα με ψηλή πλάτη ή τα τοποθετούμε σε αντικατοπτρισμό.

Μία απαραίτητη εφαρμογή είναι η δημιουργία επιμέρους χώρων που δημιουργούν μικροπεριβάλλοντα  και εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες αποστάσεις, μέσα στο εστιατόριο ή στο καφέ.

Χρήσιμο Business Tip!

 Η νέα αυτή τάση, εξαιτίας των προδιαγραφών υγιεινής αλλά και λόγω των μεγαλύτερου εμβαδού,  φαίνεται να εισάγει έντονα την εφαρμογή νέων touchless και wireless τεχνολογιών για την παραγγελία και την ανάγνωση των menu.

Ετοιμαστείτε για το 2021 και ενσωματώστε τις 3 διακοσμητικές Τάσεις στον επαγγελματικό χώρο εστίασης, προκειμένου να ενσωματώσετε τον παλμό της αγοράς και να τοποθετήσετε αποδοτικά τα χρήματά σας για την Διακόσμηση και Ανακαίνιση της επιχείρησής σας.

Η Ευαγγελία Παπαδημητρίου είναι Ιδρύτρια, Chief Architect & Interior Designer του αρχιτεκτονικού γραφείου ΙNTERARKITEKTS και HOSTCOMPASS, με πολυετή πείρα στην Διαμόρφωση, Ανακαίνιση και Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων με έμφαση στην Σύνθεση Εταιρικής Ταυτότητας επιχειρήσεων, συνδυάζοντας με επιχειρηματικό τρόπο την εργονομία με το design.