Διακόσμηση Υποδοχής Ιατρείου : 4 Εφαρμογές για ένα Ιατρείο …που Ξεχωρίζει

Διακόσμηση Υποδοχής Ιατρείου

4 τροποι που μπορεις να αλλαξεις την διακοσμηση υποδοχης στο ιατρειο

Η ανακαίνιση ιατρείου και η διακόσμηση υποδοχής στο ιατρείο είναι ένας πονοκέφαλος για τους επαγγελματίες υγείας, που συχνά, καθώς το ιατρείου παραμένει σε λειτουργία, περιορίζεται στην προσθήκη κάποιων σκόρπιων κάδρων και διακοσμητικών φυτών.

Είναι αλήθεια ότι οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου δεν γνωρίζουν την Ψυχολογία των Χρωμάτων, τις αρχές Διακόσμησης και τις αρχές του Marketing, καθώς έχουν εξειδικευτεί στις Επιστήμες του Ανθρώπου και της Υγείας. Παραβλέπουν όμως πως η διακόσμηση υποδοχής ιατρείου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία των ασθενών τους πριν εισέλθουν για την εξέταση, ενώ επηρεάζει την απόδοση των υπαλλήλων τους.

Με την απλή εφαρμογή κάποιων χρωμάτων στους τοίχους και τυχαίων κάδρων διακόσμησης, χάνεται η ευκαιρία να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό και να δείξουν ότι όχι μόνο διαθέτουν εμπειρία και κατάρτιση αλλά και … αισθητική!

Διαβάστε παρακάτω ποιες Εφαρμογές Διακόσμησης Reception Ιατρείου σας συστήνουμε που μπορούν να δημιουργήσουν την θετική πρώτη εικόνα που αναδεικνύει τις υπηρεσίες ενός εξειδικευμένου επαγγελματία Υγείας …με το καλώς ήρθατε!

διακόσμηση υποδοχής _χρώμα τοίχου

1. Το χρώμα στο Ιατρείο - Το Πιο Κατάλληλο Εργαλείο Ψυχολογίας ανεξαρτήτως ειδικότητας

Τα χρώματα εσωτερικού χώρου και οι αντιθέσεις τους έχουν άμεση επιρροή στην ψυχολογία του ασθενούς. Προτείνουμε μία ήρεμη, θερμή παλέτα χρωμάτων που θα πρέπει ταυτόχρονα να αντιπροσωπεύει την αισθητική του Ιατρού και την εταιρική ταυτότητα του Ιατρείου.

Αυτό μπορεί να γίνει εφαρμόζοντας το χρώμα της επαγγελματικής κάρτας, τόσο ως χρώμα τοίχου, όσο και σε μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες. Διακοσμητικά βάζα, ριχτάρια, μαξιλάρια πλάτης μπορούν να εισάγουν ένα έντονο χρώμα σε μικρή ποσότητα ως στοιχείο διακόσμησης εσωτερικού χώρου στην υποδοχή, χωρίς να κουράζουν.

Οι εσωτερικοί τοίχοι μπορούν να εισάγουν το ύφος στην διακόσμηση υποδοχής ιατρείου, καθώς εκεί θα πέσουν τα βλέμματα, ενόσω ο ασθενής αγωνιά στην αναμονή!
Η κατάλληλη επιλογή χρώματος στους τοίχους και στην οροφή της υποδοχής ιατρείου μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ενός πιο ψηλοτάβανου, πολυτελούς, φιλόξενου και συνάμα καθαρού επαγγελματικού χώρου, δημιουργώντας την τέλεια πρώτη εντύπωση.

Προσοχή στις χρωματικές υπερβολές!  Οι πολλές αποχρώσεις και αντιθέσεις δημιουργούν εκνευρισμό στους ασθενείς που κάθονται στο καθιστικό αναμονής. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα και γήινα χρώματα, που να ταιριάζουν με το συνολικό ύφος του χώρου.

διακόσμηση υποδοχής ιατρείου_οροφή

2. Οροφή & Φωτισμός – Τα βλέμματα κινούνται προς τα πάνω!

Η οροφή είναι μία παραμελημένη συνιστώσα στην διαμόρφωση εσωτερικού ενός ιατρείου.
Όσο και αν παραβλέπεται, μπορεί να αποτελέσει το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί τον εσωτερικό χώρο υποδοχής από το υπόλοιπο ιατρείο ή από τον ανταγωνισμό.

Δημιουργώντας μία οροφή γυψοσανίδας διευκολύνεται η τοποθέτηση χωνευτού φωτισμού όπως τα σποτ, ο κρυφός φωτισμός, ενώ καλύπτονται και τυχόν δομικές – κατασκευαστικές ατέλειες του χώρου. Το ύψος προτείνεται να είναι μην είναι πολύ χαμηλά, ενσωματώνοντας τον κλιματισμό και εξαερισμό του χώρου με κασετίνες ή γραμμικές περσίδες.

Διαφοροποιούμε την οροφή επιλέγοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα, επενδύουμε με διακοσμητικά panel ή περιμετρικές γύψινες κορνίζες. Συνδυάζουμε τα slim προφίλ του εξαερισμού με κομψά προφίλ φωτιστικών, ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα στην οροφή να δείχνει ενιαίο.

Ο φωτισμός, είτε ως χρώμα είτε ως επίπεδα φωτισμού, είναι ο κύριος συντελεστής στην δημιουργία της ατμόσφαιρας του χώρου υποδοχής ιατρείου. Ο ελαφρώς θερμός φωτισμός δημιουργεί την ευχάριστη, φιλόξενη ατμόσφαιρα που χαλαρώνει τους πελάτες καθώς βρίσκονται στο χώρο αναμονής. Επιλέγουμε  από ουδέτερο λευκό μέχρι θερμό 3000-4500Κ γενικά.  Ο ψυχρός φωτισμός είναι ακατάλληλος για την διακόσμηση και την λειτουργικότητα υποδοχής ιατρείου.

διακόσμηση υποδοχής ιατρείου_διαχωριστικά εσωτερικού χώρου

3. Διαχωριστικά Εσωτερικού Χώρου- See through Κατασκευές που Εντυπωσιάζουν!

Τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου είναι μία εύχρηστη διακοσμητική λύση με λειτουργικό χαρακτήρα. Πρόκειται για διάτρητα ή μασίφ panels που μπορούν να αναρτηθούν ή να αποτελέσουν συρόμενες πόρτες, ενώ διαθέτουν ελάχιστο ελάχιστο βάρος.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επένδυση του πάγκου της reception, να οριοθετήσουν το χώρο μέσα στο καθιστικό ή να τοποθετηθούν ως διαχωριστικά μεταξύ των καθισμάτων δημιουργώντας υπό-καθιστικά. Ο λαβύρινθος που συχνά αντικρίζουμε στα ιατρεία, ο μακρύς διάδρομος με τις πολλές εισόδους μπορεί να επενδυθεί με διαχωριστικά εσωτερικού χώρου.

Τα διαχωριστικά δεν λειτουργούν μόνο ως κατασκευαστικό και λειτουργικό στοιχείο, αλλά αποτελούν και διακόσμηση ιατρείου. Το σχέδιο της διάτρησης, το χρώμα και το ίδιο το υλικό δίνει την διακοσμητική νότα μέσα στο χώρο.

Μια τέτοια κατασκευή μπορεί να αποτελείται από ένα υλικό στις διαστάσεις που απαιτούνται ή από συνθετικές δοκούς ξύλου, από γυαλί αμμοβολής ή γυαλί με επικόλληση βινυλίου, διάτρητη γυψοσανίδα ή PVC. Με την εφαρμογή του κατάλληλου φωτισμού ανάδειξης, μετατρέπονται από διαχωριστικά εσωτερικού χώρου σε…art pieces μέσα στο καθιστικό υποδοχής!

4. Διακοσμητικά Αντικείμενα – Λιτή Διακόσμηση και Κομψότητα!

Ένα ακόμα λάθος στην διακόσμηση υποδοχής ιατρείου είναι τα απαρχαιωμένα διακοσμητικά και τα υπερβολικά μικρά αντικείμενα που γεμίζουν τις βιτρίνες στο χώρο υποδοχής για …ξεσκόνισμα!
Τα μικρά, πολλά, αταίριαστα αντικείμενα δεν είναι τόσο ευχάριστα για τους επισκέπτες όσο μπορεί να νομίζουμε!

Αντικαθιστούμε τα βιβλία και τα κεριά λιτά βάζα, επιδαπέδιες συνθέσεις, ενώ στολίζουμε τα βοηθητικά τραπεζάκια άθραυστα αφαιρετικά διακοσμητικά αντικείμενα. Για το κεντρικό τραπεζάκι του καθιστικού αναμονής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα δίσκο με διακοσμητικές μπάλες διαφορετικών μεγεθών, μία σύνθεση φυτών σε γλάστρες ή αντί αυτού ένα ιδιαίτερο βάζο που θα πρωταγωνιστεί στο κέντρο.

Δεν ξεχνάμε να αρωματίσουμε διακριτικά τον χώρο υποδοχής, τοποθετώντας ακόμα και φυσικές ανθοσυνθέσεις! Για την θεραπευτική δύναμη των φυτών, δείτε περισσότερα εδώ.

Η προβολή των υπηρεσιών του ιατρείου ή ιατρικών νέων μπορεί να γίνει μέσω της αρτόμενης τηλεόρασης στον χώρο καθιστικού. Η τηλεόραση μπορεί εξίσου να αναδειχθεί σε ένα στοιχείο διακόσμησης! Τοποθετούμε την συσκευή μέσα σε μία διακοσμητική πρόσθετη κορνίζα, δίνοντας προσοχή στην λεπτομέρεια.

Συνοψίζοντας...

You don’t have a second chance to make a first impression!

Η διαμόρφωση υποδοχής ιατρείου είναι η πρώτη εικόνα του Ιατρείου!
Δείχνει σιωπηλά τον επαγγελματισμό του επιστήμονα και απαιτεί προσοχή και σωστή διαχείριση  της Μεθοδολογίας του Interior Design για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών αλλά και του προσωπικού που απασχολείται.

Εκμεταλλευτείτε την δύναμη των Χρωμάτων, την Αισθητική της Οροφής,  τα see-through διαχωριστικά, τον Φωτισμό και τα Διακοσμητικά Αντικείμενα για να δημιουργήσετε έναν ήρεμο χώρο που μιλάει πριν από εσάς για τον επαγγελματισμό  και την αισθητική σας.

Η Ευαγγελία Παπαδημητρίου είναι Ιδρύτρια, Chief Architect & Interior Designer του αρχιτεκτονικού γραφείου ΙNTERARKITEKTS και HOSTCOMPASS, με πολυετή πείρα στην Διαμόρφωση, Ανακαίνιση και Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων με έμφαση στην Σύνθεση Εταιρικής Ταυτότητας επιχειρήσεων, συνδυάζοντας με επιχειρηματικό τρόπο την εργονομία με το design.